• Meny
  • Meny
ørekyta ørretsluk

Søvik Ørekyta

Søvik Ørekyta

Ørekyta er en naturtro og vellaget sildesluk fra utstyrsprodusenten Søvik som både er kompakt og langtkastende. Ørekyta, som er en fiskeart i karpefamilien, er en populær matrett for ørretene i de vannene hvor ørekyta er utbredt.

Søvik Ørekyta er en veldig naturtro og realistisk imitasjon av denne byttefisken og den er således et veldig godt slukvalg om du skal fiske i et vann hvor det finnes ørekyte. 

søvik ørekyta

annonselenke

Ørekyta kommer nå også i en rekke andre farger, blant annet som naturtro imitasjoner av småørret og smolt, noe som også står på menyen til større ørreter. I tillegg kommer den også i klassiske farger som tradisjonelt fungerer godt til ørreten som kobber og rød, blå og sølv, samt i grønt. 

Ørekyta fungerer også glimrende som sjøørretsluk, for eksempel i fargene rosa perlemor og sild.

Totalt kommer Ørekyta i 14 forskjellige fargekombinasjoner og to forskjellige vektklasser, henholdsvis 10 og 14 gram. Dette er med andre ord en allsidig sluk som fungerer etter flere forskjellige arter og kan som kan brukes både i saltvann og ferskvann.

Naturtro ørretsluk

Ørekyta har en veldig fin naturtro finish, noe som gjør at den imiterer byttedyrene til ørret på en realistisk måte. Sluken leveres også med krok og splittringer av høy kvalitet. Dette er rett og slett en gjennomført god sluk fra Søvik.

søvik ørekyta ørretsluk

Ørekyta er en perfekt sluk for vindfulle dager, eller på steder hvor du er avhengig av lange kast for å nå ut til ørreten. På grunn av sin kompakte form så fyker den som et prosjektil gjennom lufta, og den kan også fiskes dypt der det er nødvendig. Legg gjerne inn noen spinnstopp og varier hastigheten du sveiver inn for å gi sluken en ekstra lokkende oppførsel i vannet.