• Meny
  • Meny
salamander ørret

Salamander

Sølvkroken Salamander

Salamander fra Sølvkroken er en av de virkelig legendariske norske slukmodellene. Den ble i sin tid utviklet og produsert av Paravan Hans H. Thaulow AS i Trondheim. Paravan er også kjent for å stå bak flere andre norske slukklassikere som Trønderskjea og Buch Salmon. Sølvkroken tok så over rettighetene til å produsere Paravan-merkevaren og det er nå de som produserer Salamander-sluken. 

sølvkroken salamander

annonselenke

Salamander er, uten underdrivelse, en av de aller beste norske slukene gjennom tidene. Den fungerer meget godt til laks, og den kommer også i en egen mindre utgave, perfekt for ørretfiske. Mye av hemmelighetene til slukens effektivitet ligger i utformingen på sluken. Det krummede designet gjør at den får en veldig livlig og lokkende gange i vannet, selv ved varierende innsveivingshastighet.

salamander sluk

Salamander kommer i flere vektklasser helt opp til 40 gram, ørretvarianten kommer derimot i to vektklasser på henholdsvis 6 og 10 gram. Det er derimot ikke noe i veien for å bruke 16 grams utgaven til ørretfiske også.

Flere giftige fargekombinasjoner

Salamander kommer i flere forskjellige fargekombinasjoner som gull, sølv og kobber, med det særpregede røde og svarte mønsteret på ryggen. En annen populær variant er den svarte utgaven med kobberfargede stripe som fungerer meget godt til kveldsfiske.

sølvkroken salamander ørretsluk

Salamander er et sikkert kort enten du skal fiske ørret eller laks. Den kommer i flere forskjellige fargevarianter og vektklasser, slik at den kan tilpasses de fleste forhold. På grunn av den slingrete gangen så fisker den godt både med jevn innsveiving og ved rykk og napp.