• Meny
  • Meny
lilleauren

Aura Lillauren

Sølvkroken Aura Lillauren

Aura Lillauren er en gammel traver fra Sølvkroken som har mang en ørret på samvittigheten. Den er trolig en av de mest brukte slukene etter ferskvannsørret i Norge og den gjør det stadig godt i diverse sluktester. Lillauren ble i sin tid designet for å være en mindre utgave av Aura Storauren, som er en stor gjeddesluk som hadde sitt utspring på Toten. På 1970-tallet kjøpte Sølvkroken rettighetene til Aura Storauren og de produserer denne fortsatt, selv om det nå er Lillauren som er den mest populære av de to.

lilleauren

annonselenke

Lillauren har en liten bøy tilbake ved slukfestet som gir sluken en ekstra livlig gange i vannet. Aura Lillauren kommer i flere forskjellige vekter, der den minste er på 7 gram, mens den største er på 20 gram. 

Den er også lakkert i farger som tradisjonelt sett fungerer godt til ørreten. En annen ting som virkelig trigger ørreten til å ta er de store røde prikkene som er lakkert på. Disse prikkene kan være med på å lokke selv de tregeste ørretene til å ta sluken.

sølvkroken lilleauren ørretsluk

Kobberfargen er en gammel klassiker som mange ørretfiskere sverge til. I de senere årene har det kommet en ny og moderne utgave som bygger på det samme designet til Lillauren, nemlig Aura Flake. Denne sluken har gjort det meget skarpt i flere tester av ørretsluker og den er utvilsomt en av de aller beste ørretslukene på markedet.