• Meny
  • Meny
toby ørretsluk

Abu Toby

Abu Toby ørretsluk

Toby fra Abu Garcia er nok en av de mest velkjente slukene på markedet, og den er populær både blant ørretfiskere, laksefiskere og fritidsfiskere generelt.

Abu Garcia hevder selv at Toby er verdens mest kopierte fiskesluk, noe som må sies å være et tegn på at de har truffet med designet av sluken.

Om Toby faktisk er verdens mest kopierte sluk vet vi ikke, men det som er sikkert er at den er av de mest solgte slukene gjennom tidene og en sluk som fortsatt fanger fisk.

toby sluk

annonselenke

Toby har et velkjent og særegent utseende, med to tydelige finner bakerst på sluken som både fungerer som styrefinner og som huggpunkt for fisken.

Toby er en velkjent ørretsluk som mange fortsatt sverger til. Den er også en allsidig sluk som også fungerer til flere andre fiskesorter, som sjøørret og laks. I tillegg er den også en mye brukt sluk til dorging.

Toby – klassiker som fortsatt lurer ørreten

Abu Garcia lanserte den i 1956 og har siden lanseringen vært en populær sluk blant norske fiskere. Formen på sluken er nær sagt uforandret siden den ble lansert, men den kommer nå i en rekke forskjellige fargekombinasjoner og vektklasser.

Det finnes også egne varianter som er spesiallaget for blant annet laksefiske og dorging. Når det kommer til ørretfiske så er det gjerne de lettere vektklassene som er mest aktuelle.

For ørretfiske anbefaler vi deg å bruke utgavene fra 7 gram, opp til 18 gram. Fargekombinasjoner som kobber og rødt og sølv og rødt er sikre valg, men prøv den for eksempel også i “green glitter”. Denne utgaven av Toby gjorde det godt i Villmarksliv sin test av ørretsluker i 2017.

abu toby ørretsluk